Το έξυπνο εκπαιδευτικό ρομπότ Thymio κοντά σας με Ελληνική υποστήριξη
από την εταιρεία Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ

Βοηθήστε τους μαθητές σας, κάθε ηλικίας, να μάθουν την τεχνολογία

Εκπαιδευτικό υλικό

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό, στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα, για το Thymio στο σχολείο. Είτε πρόκειται για εγχειρίδια χρήσης είτε για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα είτε για μεμονομένες εκπαιδευτικές ασκήσεις / πειράματα, θα συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες εδώ.

Βοηθήματα εκμάθησης / χρήσης VPL

First Steps in Robotics with the Thymio Robot and the Aseba/VPL Environment

VPL Tutorial Teachers’ Guide σχετικά με το "First Steps in Robotics with the Thymio Robot"


Παραδείγματα εφαρμογών σε Ελληνικά σχολεία


Μονοπάτια και Λαβύρινθοι - 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Στο βίντεο θα δείτε στιγμιότυπα από ένα project κατασκευής και προγραμματισμού μονοπατιών και λαβύρινθων, με το εκπαιδευτικό ρομπότ Thymio που πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου. Τα παιδιά κατασκευάσανε μονοπάτια και λαβύρινθους χρησιμοποιώντας λευκά χαρτόνια Α1 και μαύρες μονωτικές ταινίες διαφορετικού πλάτους. Προγραμματίσανε το ρομπότ και προσαρμόσανε τα μονοπάτια και τους λαβύρινθους ώστε κάθε φορά να επιτύχουν τον επιθυμητό στόχο.

Πέρα από την κατασκευαστική και προγραμματιστική διαδικασία, σκοπός ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι τα ρομπότ είναι μια μηχανή που δεν σκέφτεται από μόνη της. Όταν προγραμματίζουμε ένα ρομπότ να ακολουθήσει ένα μονοπάτι, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη δυσκολία του ρομπότ να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως απότομες αλλαγές στη διαδρομή. Το ρομπότ θα κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό για το οποίο το έχει προγραμματίσει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Βίντεο & κείμενο της κας Α. Κωνσταντέλου, εκπ. Πληροφορικής.
Δημιούργησε - Προγραμμάτισε - Μάθε


    Καλέστε στο 2104838270


Πώληση & Υποστήριξη από την εταιρεία Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ | Γνωρίστε τους δημιουργούς του ρομπότ Thymio (Thymio.org)


To Thymio™ είναι εμπορικό σήμα του οργανισμού Mobsya, ο οποίος δεν χρηματοδοτεί, εξουσιοδοτεί ή εγκρίνει τον παρόντα ιστοχώρο. Ο παρών ιστοχώρος δημιουργήθηκε και συντηρείται από την εταιρεία Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ. (Thymio™ is a trademark of Mobsya Association, which does not sponsor, authorize or endorse this website. This website is designed and maintained by Scientific Enterprises Ltd).


LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site and the Thymio products. Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License.